Skulder og albue

Supplerende medicinsk behandling kan både være en fordel og en nødvendighed i især den akutte fase.
En god nats søvn er vigtig i forhold til restitution.
Tal med din læge om hvilken type medicin og dosis der vil kunne hjælpe dig i din akutte situation.

 
 
 

Sådan behandler vi smerter i dine skulder og albue:

Grundig undersøgelse og udredning

Øvelser der mindsker dine smerter

Vi giver dig indsigt i og forståelse af problemet

Vi finder mulige årsager til din hovedpine

Simpel strategi og enkelte øvelser du selv kan udføre

Udførelse af manuelle teknikker hvis behovet opstår

Det skal du vide:

Skulder og albue smerter er hyppigt forekommende i den generelle befolkning. Næst efter rygsmerter er det den mest almindelige muskelskeletsygdom, som folk søger læge for. Smerterne kan have forskellige grunde.

Det kan bl.a. være en fejlstilling af leddet, en overbelastningsskade af muskel-sene vævet, en inflammatorisk slimsæk/led kapsel eller en justeringsproblematik i nakken.

I første omgang skal man som patient have fokus på hvad der aktiverer smerten og hvad der kan lindre smerten. Da nakken kan have indflydelse på smerter i skulder eller albue, er det en god ide at holde en neutral ret kropsholdning. Derved stresser man ikke nakken og de omkringliggende strukturer.
Derudover er statisk muskelarbejde, såsom computerarbejde, belastende for muskel- og sene vævet, mens dynamisk muskelarbejde, såsom almindelig bevægelse, lindrende på netop muskel- og sene vævet.

De danske guidelines beskriver at man som udgangspunkt ikke behøver en scanning, da din fysioterapeut kan stille diagnosen ud fra din sygehistorie og de fysiske undersøgelser. Disse oplysninger og fund betyder at man kan lave en præcis genoptræningsplan. Ved manglende fremgang kan en ultralydsscanning komme på tale.

Scroll to Top