Hold i nakke og ryg

Har du fået et akut opstået hold i din ryg eller nakke, kan det føles meget voldsomt. Heldigvis er det en godartet tilstand, som du kan få hjælp til. I nogle tilfælde opstår smerterne som et lyn fra en klar himmel, mens andre oplever det som noget, der opbygges dage eller uger.

 

Der tilstræber at have akutte tider til dig med hold i ryggen.

 

Sådan behandles dit hold i nakke eller ryg:

check-circle Gundig undersøgelse med testbaseret tilgang

check-circle Øvelser der mindsker dine smerter

check-circle Vi giver dig indsigt i og forståelse af problemet

check-circle Få og effektive besøg hos os

check-circle Simpel strategi og enkelte øvelser du selv kan udføre

check-circle Udførelse af manuelle teknikker hvis behovet opstår

Det skal du vide:

Hold i ryggen, hekseskud, facetsyndrom, ischias m.fl. – kært barn har mange forskellige navne. Fælles for de beskrivelser er det faktum at folk oplever smerter i deres ryg, som forhindrer dem i at bevæge sig som de plejer.

Fakta er, at man ganske simpelt hen ikke altid ved, hvad der sker, når man får et hold i sin ryg. Nogle teorier peger på, at der kan være sket en forstrækning af nogle af ryggens led, som kan forårsage en mindre hævelse på samme måde som en forstuvet fod. Dette kan irritere nerverne, hvorfor du får smerter. Forstrækningen eller overbelastningen kan sidde i nogle af din rygs mindre led som hedder facetleddene; i discusskiven eller i sjældnere tilfælde i muskulaturen.

Som udgangspunkt er prognosen som regel god og ofte kræver det kun enkle øvelser eller strategier for at dine smerter lindres betydeligt. Der kan dog være lidt forskel fra person til person og tilstand til tilstand hvor lang tid der går, før smerterne er helt væk. Sideløbende med fysioterapien og dine egenhåndtering kan smertestillende medicin i den akutte fase være virkelig anvendeligt – især ved voldsomme smerter som forstyrrer din nattesøvn.

En grundig undersøgelse ud fra principperne fra Mekanisk Diagnostik og Terapi (McKenzie Metoden). Det leder frem til en simpel strategi og enkelte øvelser, du selv kan udføre.

Instruktion i hvornår og hvordan du skal udføre din øvelse således at dine smerter forsvinder og du genvinder din fleksibilitet.

Behandling (hands on) kan aflaste dine smerter og støtte dig i hjemmetræning.

Information om din prognose og hvornår du kan forvente at være ”fit for fight” igen og hvornår du kan gøre de ting som du har lyst til.

Dertil instruktion og information om andre smertereducerende tiltag som ligge- og hvilestillinger; siddestillinger; puder – hvad der kan være aktuelt for dig i den akutte fase.

Dette udmunder i få men effektive besøg hos os.

Scroll to Top