AKUT hjælp til hold i din ryg eller nakke

At få et akut opstået hold i din ryg eller nakke, kan opleves og føles meget voldsomt. Heldigvis er det en godartet tilstand, som man kan få hjælp til og behandling for. I nogle tilfælde opstår smerterne pludseligt, som et lyn fra en klar himmel. I andre tilfælde bygges det op over nogle dage eller uger.

 

Hos FYSIO Specialist Team tilstræber vi at tilbyde en akut tid ved hold i nakken eller ryggen.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

  1. Vi undersøger dig grundigt ud fra principperne fra Mekanisk Diagnostik og Terapi (McKenzie Metoden). Det leder frem til en simpel strategi og enkelte øvelser, du selv kan udføre.
  2. Vi instruerer dig i hvornår og hvordan du skal udføre din øvelse således at dine smerter forsvinder og du genvinder din fleksibilitet.
  3. Behandling hos os (hands on) kan aflaste dine smerter og støtte dig i hjemmetræning
  4. Information om din prognose og hvornår du kan forvente at være ”fit for fight” igen og hvornår du kan gøre de ting som du har lyst til.
  5. Dertil instruktion og information om andre smertereducerende tiltag som ligge- og hvilestillinger; siddestillinger; puder – hvad der kan være aktuelt for dig i den akutte fase.
  6. Dette udmunder i FÅ men effektive besøg hos os.

Hvad er et akut hold i nakken eller ryggen?

Hold i ryggen, hekseskud, facetsyndrom, ischias m.fl. – kært barn har mange forskellige navne. Fælles for de beskrivelser er det faktum at folk oplever smerter i deres ryg og det forhindrer dem i at bevæge sig som de plejer.

Fakta er, at man ganske simpelt hen ikke altid ved, hvad der sker, når man får et hold i sin ryg. Nogle teorier peger på at der kan være sket en forstrækning af nogle af ryggens led, som kan forårsage en mindre hævelse på samme måde som en forstuvet fod. Dette kan irritere nerverne, hvorfor du får smerter.

 

Forstrækningen eller overbelastningen kan sidde i nogle af din rygs mindre led som hedder facetleddene; i discusskiven eller i sjældnere tilfælde i muskulaturen.

 

Som udgangspunkt er prognosen som regel god og ofte kræver det kun enkle øvelser eller strategier for at dine smerter lindres betydeligt. Der kan dog være lidt forskel fra person til person og tilstand til tilstand hvor lang tid der går, før smerterne er helt væk. Sideløbende med fysioterapien og dine egen-håndtering kan smertestillende medicin i den akutte fase være virkelig anvendeligt – især ved voldsomme smerter som forstyrrer din nattesøvn.

 

På Netdoktor kan du læse mere om akut hold i ryggen. 

Scroll to Top